Getrouwheidspremie wordt sneller uitbetaald.

Gepost op 12 augustus 2013 in categorie(ën) spaarrekeningen, rentes, overheid
Getrouwheidspremie wordt sneller uitbetaald.

KBC, Belfius en ING betalen vanaf 1 oktober elk kwartaal getrouwheidspremies uit. BNP Paribas Fortis wacht het koninklijk besluit af dat deze maatregel bekrachtigd.

In de zomer van 2012 bereikte de federale regering een akkoord over de hervorming van de spaarboekjes. Een van de maatregelen was de snellere uitbetaling van de getrouwheidspremies. De banken zijn grotendeels klaar om hiermee zoals voorzien op 1 oktober 2013 van start te gaan maar het koninklijk besluit (KB) laat op zich wachten.

KBC, Belfius en ING wachten de publicatie van het KB niet af en bevestigen dat zij vanaf 1 oktober starten met het uitbetalen van de getrouwheidspremie op kwartaalbasis. Vandaag wordt de getrouwheidspremie slechts eenmaal per jaar uitbetaald. Dit betekent dat als er een storting gebeurde op 1 mei 2012, de getrouwheidspremie pas in december 2013 zal worden uitbetaald. Nochtans is de premie al na 12 maanden verworven. Daar komt verandering in.

Voortaan zullen banken bij het begin van elk kalenderkwartaal uitbetalen. Dus op 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober. Voorbeeld: bij een storting op 1 maart 2013 is de getrouwheidspremie verworven op 1 maart 2014. De uitbetaling van de getrouwheidspremie vindt dan plaats op 1 april 2014.

BNP Paribas Fortis meldt dat ze klaar zijn om vanaf 1 oktober de uitbetaling van de verworven getrouwheidspremie eens per trimester te laten gebeuren. De klanten worden over deze nieuwe maatregel geïnformeerd zodra het koninklijk besluit gepubliceerd wordt.