Je vergat de code 1440 in je belastingaangifte?

Gepost op 09 augustus 2013 in categorie(ën) spaarrekeningen, rentes, overheid
Je vergat de code 1440 in je belastingaangifte?

Geen reden tot ongerustheid. Wie de code 1440 of 2440 vergat aan te vinken, kan zich hoogstens verwachten aan een vraag om inlichtingen van de FOD Financiën.

Van de 2,7 miljoen ontvangen belastingaangiften via Tax-on-web waren 1,2 miljoen onvolledig. In de meeste gevallen gaat het om het niet aanvinken van de rijkentaks. Er zijn nog geen cijfers bekend over de omvang van de vergetelheid in de papieren aangifte.

De codes 1440 en 2440 houden verband met de 'rijkentaks' die de regering vorig jaar invoerde. Wie meer dan 20.020 euro inkomsten uit dividenden en intresten kreeg, zou op de inkomsten boven die drempel 25 procent roerende voorheffing moeten betalen in plaats van 21 procent. Door deze code aan te vinken, verklaart de belastingbetaler op erewoord dat hij geen inkomsten heeft die hem in aanmerking doen komen voor de roerende voorheffing aan 25 procent.

In een persbericht meldde de FOD Financiën dat wie deze code vergat aan te kruisen, dit alsnog per brief, mail of telefoon kan meedelen aan de controledienst.